CLOSE
Back To Top

Музикално матине в зала „Сирак Скитник“

  /  Събития   /  Минали   /  Музикално матине в зала „Сирак Скитник“

Музикално матине в зала „Сирак Скитник“

Репертоарът на оркестъра включва творби на композитори от различни стилове и епохи. Създаден през 1968г. от бележития български диригент Николай Султанов, Камерен оркестър „Дианополис” има вече дълга и богата творческа биография.  Гастролите на оркестъра в Гърция, Турция, Унгария, Италия, Франция, Германия го утвърждават като част от богатата европейска култура.

КО „Дианополис” е носител на наградата „Кристална лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци  през 2004 и 2019 за ярки постижения в музикално-изпълнителското изкуство.

Концертмайстор и ръководител на оркестъра е Красимира Султанова. Гост на събитието е италианският музикант Джанмарио Страпати – туба. За себе си разказва, че се е влюбил в тубата на тригодишна възраст, докато гледал анимационен филм със забавен брас бенд. Изнасял е концерти като солист в камерни и оркестрови формации в Англия, Румъния, Албания, Германия, Молдова, Словакия, България, Финландия, Унгария, Италия, Черна гора и Русия. Носител е на престижната награда Nino Rota.

Post a Comment