CLOSE
Back To Top

Министерство на културата ще финансира два проекта на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен

  /  Събития   /  Настоящи   /  Министерство на културата ще финансира два проекта на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен

Министерство на културата ще финансира два проекта на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен

Министерство на културата ще финансира два проекта на Сливенската художествена галерия през настоящата година. Одобрените проекти, за чието реализиране културната институция ще получи финансиране, са „Обновяване на постоянните експозиции на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен“  и „Създаване на семеен гид“.

Първият от проектите предвижда обновяването на четирите постоянни експозиции на Сливенската галерия чрез изработването на двуезични етикети за включените в тях творби, двуезични информационни табла с обща информация за характера на съответната постоянна експозиция и отделните нейни раздели, както и двуезични брошури за постоянните експозиции, съдържащи схеми на отделните етажи от сградите с обозначени раздели, по-значими автори и произведения.

Проектът „Създаване на семеен гид“  предвижда създаването на семеен пътеводител с образователен характер за постоянните експозиции на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен. Той ще съдържа информация за част от  включените в тях автори, репродукции на техните произведения и забавни задачи с образователен характер за цялото семейство, които ще помогнат на посетителите да вникнат по-дълбоко в изложените художествени произведения.

Проектите ще бъдат реализирани до края на настоящата година.

Post a Comment