CLOSE
Back To Top

Безплатни беседи и творчески ателиета за деца

  /  Изложби   /  Минали   /  Безплатни беседи и творчески ателиета за деца

Безплатни беседи и творчески ателиета за деца

 

На 1 февруари се навършиха 100 години от рождението на един най-значимите съвременни български художници – Генко Генков, чийто живот е силно свързан с нашия град.  По този повод Сливенската галерия организира гостуването на представителната ретроспективна изложба, подготвена от СГХГ, предоставяща възможност  да се срещнем с разнообразни аспекти от неговото творчество.

Освен гостуване на експозицията в Сливен, екипът на институцията подготви съпътстваща програма от събития към нея за деца и възрастни, включваща:

  • Творчески ателиета за деца, запознаващи ги с особеностите в изкуството на Генко Генков

Това би позволило на децата да бъдат културно активни, да имат достъп не само до консумация на култура, но също до творческо изразяване и създаване на културни продукти.

ТВОРЧЕСКО АТЕЛИЕ ЗА ДЕЦА ще се проведе на 16 декември (събота) от 10.00 часа в къща „Миркович“. Вход – свободен.

Заявка за участие –  044/62 27 96.

  • Безплатни екскурзоводски беседи по предварително изготвен график

Замислената инициатива ще даде възможност на по-широка публика да се докосне и запознае с творчеството на художника.  Ще ви разкажем спомени и истории за неговия буен нрав и неспокоен житейски път. Там дълбоко, зад видимото, в неговите творби, са възлите на неговия сложен, богат и в основата си трагичен характер.

БЕСЕДИТЕ ще се проведат на  9  декември (събота) от 11.00 и 14 часа и на 16 декември (събота) от 11.00 часа. Посетителите заплащат само вход за експозицията.

За допълнителни въпроси – 0888572269.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Post a Comment