CLOSE
Back To Top

Поредно ценно дарение

  /  Изложби   /  Минали   /  Поредно ценно дарение

Поредно ценно дарение

Щастливи и горди сме да оповестим този факт, подкрепен с цялата ни благодарност и признателност за благородния акт, който ще остане непреходно свидетелство във времето!

Веселин Дамянов е роден през 1977 г. в Сливен. Рисува от най-ранна детска възраст, като първите си уроци получава от баща си – учител по изобразително изкуство и художник, майстор на акварелната техника. Днес самият Веско е преподавател по изобразително изкуство, насърчаващ своите ученици в експериментирането, растежа и себеизразяването, предавайки им от своя опит, знания и свобода.

През 1996 г. Веселин Дамянов завършва Художествена гимназия „Димитър Добрович” – Сливен, със специалност „Плакат”. Впоследствие продължава обучението си във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където изучава графика, а след това и живопис.

През цялата си творческа кариера експериментира с различни техники и стилове, като винаги прекрачва границите на възможното. Изключителен рисувач, с остро око за детайлите, който непрекъснато усъвършенства своя невероятен талант на художник и артистично майсторство, създавайки произведения, които манипулират пространството около тях. Интелектуално ангажиращи и визуално провокативни, всички негови творби са различни, но всички те заедно, споделят обща тема за времето и неговото влияние върху живота ни.

Член на СБХ от 2004 година. През 2014 г. специализира в Сите Интернасионал Дез-Арт в Париж, Франция. До сега е реализирал 31 самостоятелни изложби и се е включвал със свои творби в над 200  сборни изложби, конкурси и биеналета, където е отличен с повече от 80 награди, 19 от които първи.  Негови творби са част от обществени и частни колекции у нас и в множество европейски страни, както и в Китай, Канада, Тайланд, САЩ, Япония, Малайзия и други.

 

 

Post a Comment